+46 709 666 997 Mon. – Fri. 09:00 – 18:00

Molntjänster – publika, privata ?

MOLNTJÄNSTER

Molnet och alla dess möjligheter är fantastiska och oanade. Molntjänster är tveklöst framtidens IT. Det är dock väldigt viktigt att tänka igenom alla aspekter av vad det innebär att flytta till molnet, vare sig det är ett program eller all sin IT. Att tänka igenom var data lagras, backuper, generationshanteringar, intrångsskydd, kryptering, SLA, helpdesk och support, hur bra förbindelser man har och vilka applikationer som går att flytta är kan vara viktigt arbete att ha förberett. Att börja i rätt ände är viktigt, t.ex. fråga sig vad som är syftet med att flytta till Molnet? Kostnadsbesparing, flexibilitet, säkerhetsfrågor?

Det är här jag kan erbjuda kompetens från flera sidor av saken, både från en molnleverantörs perspektiv men också som en kund som måste tänka igenom alla aspekter av en flytt till Molnet och som företagare kan jag tänka på de olika IT-strategiska konsekvenserna av det.
Utan att vara partisk.

Molntjänster är inget jag erbjuder i JufCorps regi men jag hjälper er gärna att utreda de olika alternativ som finns för hitta det som passar er verksamhet och era behov bäst.

Efter att ha jobbat väldigt mycket med molntjänster och själv även skapat, driftat och supportat en på Red Cloud IT sedan 2009 vet jag vilka saker som är bra att tänka på.
Det finns inte bara en molntjänst , det finns flera olika och alla molntjänster är olika från varandra och har sina olika för och nackdelar.

Beroende på företagets behov vill man kanske flytta bara sitt affärssystem till molnet eller bara sitt CRM till molnet.
Andra företag vill flytta hela sitt kontor till molntjänster.

Allt går att göra men det är viktigt att veta varför man gör det och var det hamnar..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.