Molntjänster – inte bara mail och office

Det är skillnad på molntjänster och molntjänster.

 

För den som vill , och kan mycket väl per defintion ha rätt i det, kan t.ex. mail räknas som en molntjänst eller en tjänst för att lagra filer på en server i molnet.

 

Det är sant att dessa är molntjänster men, de är inga helhetslösningar. Det är också en stor skillnad mellan att bara vara en återförsäljare av andras lösningar och faktiskt vara den som tillhandahåller molntjänsten.

 

Vi vill vidga och fördjupa begreppet lite och hävda att en riktig molntjänst med sann affärsnytta för företag och organisationer ska kunna innebära att ni kan sköta all er IT från vilka plattformar ni vill. Programmen ska finnas installerade i Molnet tillsammans med ert data där det finns backuper, generationshanteringar och tillgång till en snabb och duktig support.

 

Trenden BYOD (Bring Your Own Device), dvs “ta med din egen enhet” från USA börjar närkas allt tydligare i Sverige också. I princip säger man att det är inte så viktigt vilken dator användaren vill köra sina program från, det viktiga är att användaren KAN köra dem. För ett företag blir det här en del utmaningar , både rent driftsmässigt men det ställer också höga krav på säkerhetstänkandet och alla aspekter runtomkring.

 

Det ska vara enkelt och åtkomligt men ändå säkert.

 

Du som användare ska inte behöva tänka på att hålla kolla på en massa olika lösenord till olika ställen som saknar kopplingar mellan varandra.

 

 

Det är du som användare som behöver programmen, inte alla de datorer och enheter du använder. Betala bara för en licens för dig som användare , inte en licens per enhet du nyttjar.

 

 

Eliminera behovet av dyra kommunikationer, serverlösningar, dyra och krånliga VPN lösningar om ni är geografiskt spridda.

 

 

Som exempel ska du kunna ha din bokföring i Molnet, kunna nå det när du behöver det. Alltså, inte när du råkar vara i närheten av just den datorn där det ligger installerat.

 

Andra exempel kan vara de där specialprogrammen som ditt företag använder men som bara finns till Windows och ni funderar på att gå över till andra plattformar. Att byta plattform ska inte behöva hindra er från att fortsätta använda de program ni använt tidigare.

 

En riktig molntjänst ska vara tillgänglig, flexibel, enkel och säker.

 

Den centrala punkten är inte din dator.

Den centrala punkten är du.

 

 

 

Vi hjälper er med allt det där.

 

 

 

Vi hjälper även företag som utvecklat egna applikationer att flytta ut till molnet och nå ut till sina kunder och nya kunder genom att erbjuda plats i vår tjänst rCloud. Ett mycket kostnadsbesparande sätt att kunna nå ut till fler kunder utan att behöva skriva om koden för flera plattformar eller göra om det till webapplikationer, ofta till följd med sämre funkionalitet.

 

 

 

Hör av er. Vi finns här.