Att migrera eller importera sin hemsida till WordPress

importera sin hemsida till WordPress

Skapa hemsidor för mobila enheter som iPad, Android o.s.v. genom att importera sin hemsida till WordPress

De flesta företag och organisationer har en hemsida och har haft det i många år men utvecklingen på hur folk söker på nätet och vad de använder har ändrats radikalt de senaste åren.-

Många använder nu mobiltelefoner, surfplattor som iPad och Samsung Tablets och en äldre hemsida är inte riktigt trevlig att titta på i dem.
Hemsidan behöver minimieras vad gäller text, grafik och menyer o.s.v och det ska vara intuitivt för besökaren att välja i men meny vad du vill de ska gör t.ex. kontakta er eller beställa saker

Ett sätt att göra detta mer modernt är t.ex. att skapa en helt ny hemsida i HTML5 och kopiera alla text o.s.v. från den gamla och sedan peka om allt till den nya sidan.
Att utveckla en hemlt ny websida är dock ganska dyrt om man anlitar folk till det och om man gör det själv blir det kanske inte så bra som man tänkt sig och det tar tid att sätta sig in i hur allt fungerar och hänger ihop med t.ex. SEO.

Ett annat sätt är att sätta upp en WordPress (eller annat system men jsut WordPress är enligt min uppfattning väldigt lättarebetat) och hantera mobiler enheter den vägen, utan att behöva göra om allt jobb som man gjort innan. Här är alltså ett par tips om hur man kan importera sin hemsida till WordPress.

Första installerar man en WordPress (eller använder t.ex. en one click blog hos sin domänleverantör eller hos WordPress.com själva.
Här finns naturligvis ganska många saker att tänka på vad gäller säkerhet o.s.v. men att få igång själva grunden är välsigt enkelt.

Vill ni ha hjälp med detta så kontakta mig

På sin hemsida sätter man sedan upp en kort kod som känner av om besökaren kommer med en mobil enhet och skickar sedan över den automatiskt till den mobilanpassade sidan.
Koden för detta kan se ut så här.
Den här koden placecas i din HEAD – tag dvs före på din startsida (eller på alla dina sidor på hemsidan)
Byt helt enklt ut adressen där det står https://www.jufcorp.com/wordpress till den sida dit du vill ha trafiken.

Du måste även ta bort tecknen före och efter där det står script och lägga till < ihop med script.
Anledningen till att jag lagt dem där är att koden annars tolkas som just script och mobil enhet fortsätter ladda startsidan på den här hemsidan kontinuerliogt dvs en loop.

/+/ script type=”text/javascript”>
if (navigator.userAgent.indexOf(‘iPhone’) != -1) {
document.location = “https://www.jufcorp.com/wordpress”;
}
if (navigator.userAgent.indexOf(‘iPad’) != -1) {
document.location = “https://www.jufcorp.com/wordpress”;
}
if (navigator.userAgent.indexOf(‘Blackberry’) != -1) {
document.location = “https://www.jufcorp.com/wordpress”;
}
if (navigator.userAgent.indexOf(‘Android’) != -1) {
document.location = “https://www.jufcorp.com/wordpress”;
}
” /script> /+/

Nu kommer alla enheter som är mobila att automatisk skickas till den nya , mer mobilanpassde sidan medans besökare med en PC eller MAC kommer att stanna kvar på sidan som den såg ut.
Testa mot t.ex. https://www.jufcorp.com från en PC och en smartphone.

Flytta gamla hemsidan eller ha den parallellt ?

Anledningen till att inte helt flytta sin gamla hemsida är att man på det sättet kan behålla sin plats på Google och ändå jobba parallellt med att få upp besöksantalet på sin nya sida med SEO dvs sökmotoroptimering. Man kan också vara väldigt nöjd med den för just PC och MAC men vill ändå ha en mobilvänlig sida för sina nya besökare och kunder.

Man kan till stor del återanvända sin hemsida som den ser ut vad gäller färger och layout med olika verktyg för att automatisk importera det.
Att importera själva texten och innehållet kan också göras automatiskt, antingen online eller om man har sin kod lokalt sparad så kan man använda t.ex. HTML2 importer.

Efter man importerat sin hemsida i WordPress sätter man sig ner och planerar menystrukturer så det blir en logisk ordning på saker för besökaren.
Här kan man t.ex. välja att kategorisera vissa bloginlägg samma ämne som t.ex “Molntjänster” och sedan se till att ha en menypunkt som pekar på just kategorin “Molntjänster”.
På det sättet komemr besökaren att kunna välja “Molntjänster” i menyn och automatisk få upp alla inlägg ni skrivit om “Molntjänster”

Säkerhet och SEO bla.i WordPress

Till WordPress finns en väldig massa färdiga s.k. plugins som är till för säkerhet, SPAM minimimering, kontaktformulär, CAPTCHA och sökmotoroptimering för att få t.ex. Google att upptäcka ens sida.

En del av dem är väldigt enkla att förstå hur de fungerar och väldigt många är gratis.

Att sätta sig i dem tar ofta inte så lång tid men om ni vill ha hjälp med tips och förslag eller hjälp att genomföra just det jag skriver om här så är ni välkomna att kontakta mig