Att blanda molntjänster som rCloud Office och molnlagring som Dropbox

Att blanda molntjänster rCloud Office och molnlagring som Dropbox

Idag fick jag ett support samtal till helpdesk på Red Cloud IT.

Användaren hade valt att köra med Microsoft Word i rCloud Office men att öppna filen från DropBox och jobba med den.

Det som tyvärr hände var att hennes session bröts p.g.a nätverksfel hos dem och filen blev inte rätt sparad.
Användaren ringde och frågade om vi kunde ta tillbaka filen från våra backuper eller om det fanns sparat i generationer.

Eftersom vi inte har någon insyn eller kontroll över externa molntjänster kunde vi naturligvis inte hjälpa användaren men som förslag för framtiden sa jag att de i istället skulle spara allt sitt data i rCloud och på det sättet enkelt kunna återta dokument i flera generationer tillbaka.

Alla program och rätt versioner i rCloud Office

Alla program och data är nåbara på Windows, iPad, MAC, Android istället för att hämta filer från externa tjänster och vara beroende av att just det programmet som behövs för att öppna filen (och i rätt version) verkligen finns tillgängligt på den dator eller surfplattan man jobbar med.

Säkerheten i molnet i rCloud

Ytterligare en fördel med det arbetsättet är att man vet vart allt data befinner sig, det är skyddat av intrångsskyddet Syspeace och Red Cloud IT kan enkelt spärra tillgång till datat för obehöriga.

Om data lagras externt kan vi inte göra något när såna saker här händer, om det däremot hade sparats i företagets / föreningens gemensamma kataloger ller i användarens hemkatalog så hade ett enkelt högerklick löst problemet.

Att återskapa filer i rCloud Office

Nedan en länk till ett YouTube klipp vi gjorde för länge sen om hur enkelt man tar tillbak filer i rCloud Office
I början av videon mappar vi bara upp användarens hemkatalog som en lokal enhet för att visa att filerna finns där så videon startar vid hur man återtar filer med ett högerklick

Youtube_logo

Kontakta JufCorp för frågor?